M7 verwerft vijftien activa in Nederland voor EREIP III

M7 Real Estate, de pan-Europese onroerend goed belegger en vermogensbeheerder, kondigt aan dat zij een collectieve beleggingsportefeuille van 15 assets over drie afzonderlijke transacties in Nederland heeeft verworven ten behoeve van haar nieuwste Europese investeringen fonds M7 European Real Estate Investment Partners III (“M7 EREIP III” of het “Fonds”).

Deze transacties betreffen het Frontier-gebouw in Delft, een volledig verhuurd kantoorgebouw van circa 10.000 m2 in het Delftechpark, gekocht van Synchroon B.V., de TEN portefeuille van Stichting Achmea Dutch Office Fund en de North-portefeuille van Retail Fund Noord B.V.

De TEN portefeuille bestaat uit tien kantoor-/bedrijfsruimten, verspreidt door Nederland, met inbegrip van Almere, Amersfoort, Arnhem, Breda en Maastricht, over een totaal van 48,480m2. De portefeuille is momenteel voor 67,6% verhuurd aan 28 huurders. Grote huurders zijn Oranjewoud, Peek Traffic, Perfect Call, VGZ en DAS.

De Noord-portefeuille bestaat uit vier woonboulevards in Assen, Drachten, Emmen en Emmeloord, met een totaal van circa 100.000m2 detailhandel/magazijnruimte. De portefeuille is voor 80% verhuurd aan 55 huurders, zoals Carpetright, Bruynzeel keukens, Beter Bed, Swiss Sense, Praxis, Leen Bakker, Gamma, Decokay, Pronto Wonen en Kwantum.

De M7 EREIP III portefeuille heeft inmiddels een grootte van circa 182.000m2. De strategie van het Fonds is value-add gebaseerd op een stabiele huurstroom, waarbij waardevermeerdering in verhuur kansen en asset management liggen. Het fonds belegt in retail-complexen, kantoor- en bedrijfsgebouwen, in zowel Duitsland als Nederland. Het Fonds is actief sinds december 2015 en heeft een huidig geïnvesteerd vermogen van meer dan €85 miljoen.

Richard Croft, Chief Executive van M7 zegt: “De eerste deal van EREIP III in januari, bevestigd ons vermogen tot het herkennen van en te acquireren met zowel solide fundamenten als de mogelijkheid voor waardevermeerdering, in meerdere sectoren en landen.” “Deze gebouwen hebben meer dan genoeg mogelijkheden voor waardevermeerdering, waarbij de vermogensbeheerder initiatieven neemt, zoals verbouwingen, verlenging van de huur en verhuur van leegstaande ruimten.”

Jones Lang La Salle adviseerde Stichting Achmea. Van Doorne trad op als juridisch adviseur van M7 EREIP III.

M7 Real Estate Ltd. is een pan-Europese investeerder en Asset Manager gespecialiseerd in Multi-Let Real Estate, met een team van 90 medewerkers opererend in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Tsjechië en Polen. Opgericht in 2009 en volledig in handen van Senior Managers. M7 managet een portfolio van circa 455 objecten bestaande uit 3.3 miljoen m2 met een kapitale waarde van meer dan € 1.7 miljard. Haar joint venture partners zijn Oaktree Capital Management, Starwood Capital, H.I.G. Capital, Goldman Sachs International and M&G Investments. Aanvullende informatie over M7 is te vinden op www.m7re.co.uk.

Download the full press release at the link beneath Related Files

Supporting documents

Click link to download and view these files